Prikbord van Liendert - Rustenburg

Ontdek de 4 oproepen van je buren

Gevraagd
Ontmoeten

#Rustenburg ontmoet

Beste bewoner van Rustenburg,

We zijn druk bezig met inwoners en partijen in de wijk om ontmoetingsmogelijkheden in Rustenburg te realiseren. Zou u graag willen dat er een bepaalde activiteit of clubje of anderszins in de wijk komt? Wilt u weten wat er al is?

Stuur me dan een berichtje, dan neem ik contact met u op. Hopelijk tot ziens!

Vriendelijke groet, Hilde Breunissen

Gevraagd
Meedoen

MATCHMAKERS VOOR AUTOMAATJE AMERSFOORT

Op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie vol contact met mensen die je blij mag maken? Kom ons versterken en word Matchmaker van ANWB Automaatje Amersfoort!

UITGEBREIDE OMSCHRIJVING

Met ANWB Automaatje blijven minder mobiele plaatsgenoten langer mobiel en blijven ze deel uitmaken van het maatschappelijk verkeer. Het principe is eenvoudig: inwoners worden tegen een kleine vergoeding door vrijwilligers mét een eigen auto, vervoerd en begeleid. De Matchmaker brengt deelnemer en chauffeur bij elkaar. De vrijwillige chauffeurs doen meer dan auto’s besturen. Bij een bezoek aan het ziekenhuis is soms een arm nodig en bij boodschappen doen soms een sterk paar armen. Of tijdens de rit een luisterend oor. Dat maakt het werk als chauffeur voor Automaatje ook zo leuk en interessant en geeft de deelnemer een vertrouwd gevoel. De matchmaker weet dat als geen ander. Hij of zij brengt beide partijen bij elkaar, kent na verloop van tijd de deelnemers én de chauffeurs en maakt op basis van de ervaringen én via een ons computersysteem de best mogelijke match. En als de rit gereden is, belt de matchmaker nog even na of alles naar wens verlopen is. Dat is wat we bedoelen met echt contact hebben met mensen én ze blij maken!

 Werkzaamheden

In een enthousiast team van matchmakers, ben je samen de verbinder. Je hoofdtaken zijn: telefonie, bemiddeling en relatiebeheer:

 1. De telefonie; van 09:00-12:00 door de week, kunnen deelnemers bellen om een ritje aan te vragen en gelijk een praatje maken. Je bent voor 1 ochtend aanspreekpunt.
 2. De bemiddeling; aangevraagde ritten moeten gekoppeld “gematcht” worden met een chauffeur. Het softwaresysteem helpt en geeft aan wie het beste zou passen. Jij belt de chauffeur, maakt de afspraak en bevestigd dit aan de deelnemer.
 3. Relatiebeheer; daarnaast hou je contact met chauffeurs en deelnemers en beantwoord je vragen. AutoMaatje is een gezellig netwerk van 'goede buren' waar deelnemers op terug kunnen vallen en waar we naar elkaar omzien.

De software van Automaatje helpt de matchmakers met het uitvoeren van hun taak. Afhankelijk van je voorkeur en beschikbaarheid, kan je 1 of 2 ochtenden in de week aan slag, of als flexibele invaller. De matchmakers werken vanuit huis. 

Wij vragen:

 • Je bent 1 vast dagdeel in de week voor 3 tot 4 uurtjes beschikbaar (of als flexibele invaller)
 • Je kan goed met een computer, email en eenvoudige software omgaan, ervaring met Word en Excel is een pré
 • Je kan zelfstandig werken, bent dienstverlenend, hebt interesse in anderen en bezorgt mensen graag een glimlach
 • Je vindt het leuk om te bellen met de deelnemers en vrijwilligers en hen aan elkaar te koppelen
 • Je bent in het bezit van een mobiele telefoon en computer.

Wij bieden:

 • Een gezellige en sociaal maatschappelijk betrokken team
 • Een eventuele onkostenvergoeding voor gemaakte kosten om de functie uit te voeren
 • Deelname aan bijeenkomsten met alle vrijwilligers van ANWB AutoMaatje en AutoMaatje Amersfoort om ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen
 • Deelname aan korte cursussen, workshops of andere activiteiten via de vrijwilligersacademie van Indebuurt033.

Bezorg je mensen ook graag een glimlach en een toffe dag? Bel met ANWB AutoMaatje Amersfoort op 06-53700784 of mail automaatje.amersfoort@gmail.com om je aan te melden als vrijwilliger.  

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

 1. Er volgt een kennismakingsgesprek.
 2. Wil je graag starten, dan is een goedgekeurd VOG (Verklaring omtrent gedrag) verplicht.
 3. Je krijgt een training over de software van ANWB AutoMaatje en wordt goed begeleid tijdens het inwerken door zowel de coördinator als collega matchmakers.

WAT VRIJWILLIGERS NODIG HEBBEN

 • Verklaring Omtrent Gedrag
 • Beheersing van het Nederlands

Gevraagd
Meedoen

AUTOMAATJE VOOR LIENDERT RUSTENBURG

Houd je van autorijden en geniet je van sociale contacten? Zoek je flexibel vrijwilligerswerk, naast andere bezigheden? Meld je dan aan als chauffeur!ANWB AutoMaatje Amersfoort is een vervoersservice waarbij vrijwilligers met hun eigen auto, minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren.

ANWB Automaatje Amersfoort is een onderdeel van de Stichting Maatschappelijke Mobiliteit Amersfoort. De Stichting heeft als doel mensen met een mobiliteitsvraag te helpen door hen in contact te brengen met een vrijwillige chauffeur én daardoor het bevorderen van sociale verbanden in de samenleving.

Omschrijving

ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Werkzaamheden

Als vrijwillige chauffeur help je plaatsgenoten uit eigen omgeving weer op weg. Zij kunnen zelf moeilijk de deur uit omdat ze minder mobiel zijn en geen redelijk alternatief hebben. Je vervoert met je eigen auto en loopt mee ter ondersteuning of voor de gezelligheid als dat gewenst is. De ritjes variëren van samen boodschappen doen, tot een bezoek aan het ziekenhuis of dokter. Of gewoon een gezellig ritje naar de hei. We zijn een gezellig netwerk van enthousiaste vrijwilligers en een grote groep leuke deelnemers die we helpen hun wereld weer te vergroten. Je inzet is afhankelijk van wanneer je kan rijden. Dit bepaal je zelf. Dat kan variëren van een aantal ritten per week tot een ritje per maand.

 Wij vragen:

 • Een geldig rijbewijs B
 • Een vrijwilliger die in het bezit is van een eigen auto (APK gekeurd en verzekerd)
 • Een Inzittendenverzekering, of bereid deze af te sluiten
 • Een geldig VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Een vrijwilliger die graag anderen heel blij maakt

 

Wij bieden:

 • Een gezellig en sociaal maatschappelijk betrokken team
 • Een onkostenvergoeding van 35ct/km
 • Flexibel vrijwilligerswerk, die je zelf kan plannen naast andere bezigheden
 • Deelname aan bijeenkomsten met alle vrijwilligers van ANWB AutoMaatje om ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen
 • Deelname aan korte cursussen, workshops of andere activiteiten

Bezorg je mensen ook graag een glimlach en een toffe dag? Reageer dan op deze vacature om je aan te melden als vrijwilliger. Kijk op www.automaatje-amersfoort.nl voor meer informatie.

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

 1. Er volgt een kennismakingsgesprek.
 2. Na de kennismaking wordt een VOG voor je aangevraagd als je die nog niet hebt.
 3. Na ontvangst van het VOG volgt het startgesprek en de aanmelding.
 4. Je ontvangt het startpakket en je kan aan de slag als chauffeur!

WAT VRIJWILLIGERS NODIG HEBBEN:

 • Verklaring Omtrent Gedrag
 • Beheersing van het Nederlands

 Wie

Gevraagd
Helpen

vrijwilligers computerles gezocht

In de huiskamer van de Arendshorst staan vier computers. We zoeken een enthousiaste vrijwilliger die inwoners van de Horsten computerles zou kunnen geven. Het gaat daarbij vaak om mensen die nog geen ervaring hiermee hebben, maar het wel graag willen leren. Je kunt zelf aangeven hoe vaak je de les wil geven, bijvoorbeeld 1 keer per week of 2 keer per maand.

Zoom