Ontdek hier activiteiten en initiatieven zonder vaste datum
In deze 3 bijeenkomsten gaan we kennis maken met de onderliggende oorzaken van onze problematiek, onze obstakels en het lijden waar elk mens in het leven mee te maken krijgt. Deze filosofie & zelfkennis biedt ons een weg om tot de kern van onze problemen door te dringen door op een andere manier naar onze problematiek te kijken.
Op weg gaan met deze filosofie betekent naar jezelf leren kijken, niet op een manier zoals je in de spiegel kijkt om te zien of je haar wel goed zit, maar leren kijken naar onze innerlijke spiegel.
Als we eenmaal inzicht krijgen in de wortel van onze problematiek, heeft dit als gevolg dat we hier beter mee om kunnen gaan en of dat het vanzelf ophoudt te bestaan. Dit zal niet alleen harmonie en stabiliteit in onszelf teweeg brengen maar ook werkzaam zijn in onze naaste omgeving.
Deze bijeenkomsten zijn universeel en niet aan religie of opleiding gebonden.
Data: Maandag 3 en 17 april en 1 mei
Kosten: 45 euro incl. koffie/thee
Tijd: 20.00 uur tot 21.30 uur
Adres: De Vergulde Wagen 103, 3824 CK, Amersfoort
Ben je geïnteresseerd in persoonlijke groei en ontwikkeling? Wil je erbij zijn?
Meld je dan aan via: www.conjahopman.nl of bel me even op 06-50295125
Met Homies verbindt Present vrijwillige gezinnen aan gezinnen die steun en/of netwerk nodig hebben. Daarbij gaan we altijd uit van wat het vrijwillige gezin te bieden heeft. Voorbeelden kunnen zijn: samen eten, een kind een speelplek bieden, een luisterend oor bieden, naar de buurtspeeltuin gaan of een huiswerkplek bieden aan een kind.
Woensdag 19 april is er een infoavond voor geïnteresseerden uit Bunschoten, Soest, Leusden en Amersfoort. We vertellen over wat Homies inhoudt en er is volop ruimte om vragen te stellen.
Op deze avond zal er ook een ervaren Homiesgezin aanwezig zijn. Zij zullen vertellen over hoe zij Homies ervaren en kunnen ook vragen beantwoorden. Lees hier alvast over Homies en de ervaringsverhalen.
Locatie: De Samenklank, Bikkersweg 86, Bunschoten-Spakenburg
Woensdag 19 april 20:00-21:30 uur
inloop: v.a. 19:45 uur
Aanmelden is niet verplicht, maar het is fijn te weten voor hoeveel mensen wij koffie en koek kunnen klaarzetten. Aanmelden kan via info@presentamersfoort.nl.
Homies is:
-laagdrempeling
-vrijwillig
-ondersteunend
-aanbod vrijwilliger is leidend
Tijdens deze cursus staat het handvormen met klei centraal. Je leert technieken om je kleiwerkstuk te realiseren. Door verschillende technieken leer je een beeld op te bouwen of een keramisch werkstuk te maken. Het glazuren van je werkstuk behoort hierbij ook tot de mogelijkheden. Door deze technieken toe te passen kom je er vanzelf achter wat voor manier van werken jou het beste ligt.
Naast het vervaardigen van je werkstuk wordt ook aandacht besteed aan het gebruik van gereedschap, de eigenschappen van klei, en het droogproces van je werkstuk voordat het de oven in gaat.
In het lokaal is wat basisgereedschap aanwezig, dit is vrij beperkt. Op den duur is het handig om zelf wat gereedschap aan te schaffen. Klei en glazuur zijn in het lokaal aanwezig. Klei kan tijdens de lessen gekocht worden bij de docent. De kleiprijs is inclusief glazuur en stookkosten.
Dag: Iedere Woensdag
2 lesgroepen
Start: 11 januari 2023
Tijdstip 1e groep: 9.00u-11.00u
Tijdstip 2e groep: 11.15-13.15u
Aantal lessen: 12
Locatie: Atelier 322
Adres: Liendertseweg 322 in Amersfoort
Docente: Ria Kroon
Kosten: €125,-
De cursus is al begonnen, maar er zijn nog een paar plaatsen vrij. Zolang er nog plaatsen vrij zijn kun je ook op een later moment nog starten.
Telefoon: 033-4635026 of 06-16292887
e-mail: r-kroon@hotmail.com
Iedere woensdag van 14.30-16.00 hebben we een uitgebreide spelletjes middag. Wie houdt er nu niet van spelletjes? We hebben kasten vol keuze: Betoverde Doolhof, Risk, Monopoly, Twister en heel veel meer. Kom je ook mee doen?
We hebben voor mannen, vrouwen en kinderen (maat 50 tot 176) kleding, schoenen en accessoires. We stellen geen vragen, kom gewoon lekker langs op zaterdag tussen 13.00-16.00
06 mei 2022
Formateurs Pim van den Berg (D66) en Patricia Seitzinger (GroenLinks) hebben in de afgelopen weken goede gesprekken gevoerd met D66, GroenLinks, CDA, Amersfoort2014 en Partij voor de Dieren over de vorming van een nieuwe coalitie. De komende jaren is er een aantal grote en belangrijke opgaven te realiseren.
De formerende partijen hebben aangegeven verder te willen spreken over de wijze waarop die opgaven uitgevoerd kunnen worden. Daarbij is het voor hen van belang dat bij de uitvoering van die opgaven het bewaken van de grenzen van onze planeet en het creëren van gelijkwaardige kansen voor iedereen, centraal staan. Ook geven de formerende partijen aan dat samenwerking met bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties in de stad essentieel is om Amersfoort verder te ontwikkelen naar een groene en progressieve stad.
Niet alleen om alle krachten te bundelen om al die grote opgaven te realiseren en te weten wat voor anderen belangrijk is, maar ook om samen te bewaken dat iedereen in onze stad mee kan komen in alle vernieuwingen en ontwikkelingen. Om die reden willen de formerende partijen ook nu, in het stadium van het vormen van een coalitieakkoord, in gesprek met bewoners en partijen in de stad. Deze gesprekken zijn wat hen betreft een begin van intensiever contact de komende jaren rondom grote opgaven. Bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties zijn uitgenodigd om met de formerende partijen in gesprek te gaan. Hiervoor worden de komende weken op vijf plekken in de stad, vijf gesprekken gevoerd.
Per bijeenkomst staan andere onderwerpen centraal:
14 mei Wonen en mobiliteit
21 mei Sociaal domein, jeugdzorg, onderwijs en arbeidsmarkt
28 mei Energietransitie en economie
4 juni Sport en cultuur
11 juni Samenwerking met de stad en regio en financiën
In de gesprekken worden dilemma’s over nog te maken keuzes voorgelegd. Aan de deelnemers wordt gevraagd argumenten voor en tegen mee te geven. De gesprekken vinden plaats voordat de formerende partijen zelf in gesprek gaan over dat thema. Zij betrekken de opbrengst van de gesprekken in hun vervolggesprek. Aan het eind van het onderhandelingsproces geven de formerende partijen een toelichting op de afwegingen die zijn gemaakt over de wijze waarop de input uit de bijeenkomst is verwerkt in het uiteindelijke programma.
Aan deze openbare gesprekken kunnen alle geïnteresseerde bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties deelnemen. Om iedereen voldoende ruimte te geven in het gesprek is er een maximaal aantal mensen dat kan deelnemen. Daarom is het verzoek aan iedereen om zich aan te melden via Aanmelden voor stadgesprekken.
Liendert en Schuilenburg blikken terug op 2 jaar Vreedzame Wijk
De twee vreedzame wijken in Amersfoort, Liendert en Schuilenburg, kijken samen met inwoners en partners terug op twee jaar Vreedzame Wijken. Dat doen ze het magazine ‘Wij Zijn’ waarin kinderen, inwoners en organisaties vertellen over hun ervaringen in de wijk. In het tijdschrift lees je over de verschillende activiteiten die plaatsvonden, zoals de opening van het vreedzame buurtplein of de start van een kinderpersbureau. Coördinators Suzanne Toussaint en Saida Tesaguaguin van IndeBuurt033: “We zijn zo trots op iedereen in onze wijken als we door het tijdschrift bladeren. Daarnaast zijn er zóveel vreedzame initiatieven in de wijken geweest, dat ze niet eens allemaal in het magazine pasten”.
Dit is pas het begin!
Natuurlijk betekent een terugblik niet dat Vreedzaam Liendert en Vreedzaam Schuilenburg eindigen. “We zien juist een fantastische basis om door te gaan op de ingeslagen weg met natuurlijk inwoners en partners in de wijk. En bovenal met de kinderen, zij zijn onze toekomst!”
Wat is een Vreedzame Wijk?
Samenleven op positieve wijze. Dat klinkt logisch en makkelijk, dat is niet altijd zo. In Vreedzame Wijken wordt goed nagedacht over hoe we met elkaar samenleven. En we denken er niet alleen over na: we passen het toe in de wijk. Daarbij zetten we onze kinderen centraal. Want vreedzaam samenleven begint bij de basis: bij onze kinderen! Zij zijn de nieuwe generatie en daarmee de toekomst van onze wijken. Daarom vinden we het fijn en belangrijk dat we in onze wijken Vreedzame Scholen hebben, De Windroos, Het Spectrum en de Wijde Wereld. De scholen werken vanuit onze pedagogische visie. In die visie staan 4 principes centraal:
GR0EI & BLOEI AMERSFOORT KEURT VOORTUINEN IN LIENDERT EN RUSTENBURG
Elk jaar stuurt Groei & Bloei vrijwilligers op pad om voortuinen te beoordelen. Ging het voorheen vooral om het plezier in tuinieren te stimuleren en de woonomgeving op te fleuren, de laatste jaren zijn daar duurzaamheid en leefbaarheid bij gekomen. Wijken met groen zijn in de zomer koeler dan versteende wijken en het groen zorgt voor extra waterberging bij extreme regenval.
De vrijwilligers gaan drie keer op pad: in voorjaar, zomer en herfst. In de lente worden alle voortuinen met behulp van een scorelijst bekeken. Een aantal tuinen wordt dan genomineerd. De keren daarna worden alleen de genomineerde tuinen bekeken. Het gaat er dus om wie de mooiste voortuin heeft door het hele jaar heen. Daar worden uiteindelijk de prijswinnaars uit gekozen.
Ga aan de slag met je voortuin! Je hebt nu nog de tijd om alles piekfijn in orde te brengen. Fijn voor je conditie en daarbij leidt het al snel tot een praatje met buren over het hekje. Iedereen maakt graag een ommetje langs een fleurige voortuin.
Bij de prijsuitreiking is iedereen welkom. Deze vindt plaats op 24 november 2022 om 20.00 uur in Het Groene Huis in Amersfoort.Met een boeiende presentatie worden informatie en ideeën aangereikt voor een aantrekkelijke voortuin. Ook is er aandacht voor privacy: tips hoe je zonder hoge haag de inkijk kunt beperken. Een leuke, informatieve avond voor elke tuinliefhebber.
Samen er op uit met de fiets? Meld je aan bij FietsMaatjes, dat kan via Samenindebuurt maar ook via facebook. Fietsen is voor iedereen, dus mag ook iedereen zich aanmelden, jongeren, volwassenen, senioren en het is ook rolstoelvriendelijk.
Buitenkasten zijn speelplekken met recreatieve en educatieve waarde waar kinderen speelgoed kunnen lenen en samen in de directe omgeving kunnen spelen. Er zijn sport- en spelmiddagen, knutselmiddagen. Er worden af en toe samen klusjes gedaan om de speelomgeving schoon en heel te houden, waarbij positief gedrag wordt beloond. Kinderen kunnen fijn spelen en de volwassenen houden toezicht. De buitenkast biedt daarnaast een belangrijk ontmoetingsfunctie voor de ouders en wijkbewoners. Er zijn participatiemedewerkers die de ouders en wijkbewoners helpen met het coördineren en ondersteunen van wijkinitiatieven.
Buitenkasten zijn speelplekken met recreatieve en educatieve waarde waar kinderen speelgoed kunnen lenen en samen in de directe omgeving kunnen spelen. Er zijn sport- en spelmiddagen, knutselmiddagen. Er worden af en toe samen klusjes gedaan om de speelomgeving schoon en heel te houden, waarbij positief gedrag wordt beloond. Kinderen kunnen fijn spelen en de volwassenen houden toezicht. De buitenkast biedt daarnaast een belangrijk ontmoetingsfunctie voor de ouders en wijkbewoners. Er zijn participatiemedewerkers die de ouders en wijkbewoners helpen met het coördineren en ondersteunen van wijkinitiatieven.