Voortuinkeuringen Liendert Rustenburg

Groenvoorzieningen

 GR0EI & BLOEI AMERSFOORT KEURT VOORTUINEN IN LIENDERT EN RUSTENBURG

Elk jaar stuurt Groei & Bloei vrijwilligers op pad om voortuinen te beoordelen. Ging het voorheen vooral om het plezier in tuinieren te stimuleren en de woonomgeving op te fleuren, de laatste jaren zijn daar duurzaamheid en leefbaarheid bij gekomen. Wijken met groen zijn in de zomer koeler dan versteende wijken en het groen zorgt voor extra waterberging bij extreme regenval. 

De vrijwilligers gaan drie keer op pad: in voorjaar, zomer en herfst. In de lente worden alle voortuinen met behulp van een scorelijst bekeken. Een aantal tuinen wordt dan genomineerd. De keren daarna worden alleen de genomineerde tuinen bekeken. Het gaat er dus om wie de mooiste voortuin heeft door het hele jaar heen. Daar worden uiteindelijk de prijswinnaars uit gekozen.  

Ga aan de slag met je voortuin! Je hebt nu nog de tijd om alles piekfijn in orde te brengen. Fijn voor je conditie en daarbij leidt het al snel tot een praatje met buren over het hekje. Iedereen maakt graag een ommetje langs een fleurige voortuin.

Bij de prijsuitreiking is iedereen welkom. Deze vindt plaats op 24 november 2022 om 20.00 uur in Het Groene Huis in Amersfoort.Met een boeiende presentatie worden informatie en ideeën aangereikt voor een aantrekkelijke voortuin. Ook is er aandacht voor privacy: tips hoe je zonder hoge haag de inkijk kunt beperken. Een leuke, informatieve avond voor elke tuinliefhebber. 

Wie

Volwassenen
Senioren

Contact

Gerda van Piggelen
Contactpersoon

Neem contact op met Gerda:

-15